Programma Bourbon, Blues and BBQ Festival 2019

Bourbon Blues and BBQ: een unieke combi met de beste ingrediënten!

Line up

Jansen & de Vries

Jansen & de Vries is een elektrisch/semi-akoestisch roots duo waarvan de stijl geworteld is in de muziek afkomstig uit het Memphis en Chicago van de jaren ‘40 en ‘50. De elektrische en akoestische gitaar zijn voor rekening van Mr. de Vries. Mr. Jansen hanteert de bluesharp en is de zanger van de twee. Met het gebruik van vintage-apparatuur wordt er gestreefd naar een compacte, dynamische sound die deze muziek weer spontaan en fris laat klinken. De passie die het duo heeft voor de muziek zorgt er voor dat er een energieke en aanstekelijke performance ontstaat. Naast blues worden er ook muzikale uitstapjes gemaakt richting andere muzikale genres uit deze vroege elektrische periode.

Fat Harry & The Fuzzy Licks

Aan de originele bandnaam kan het niet liggen! Contemporary blues is waarschijnlijk de beste omschrijving van de muziek van deze geroutineerde band uit Rotterdam. Soms klinkt er funk of harde soul om uiteindelijk weer terug te keren bij de old school blues. De binnen- en buitenlandse pers schreef met superlatieven. De band wordt vaak gevraagd door gerenommeerde Amerikaanse artiesten om hen te begeleiden tijdens Europese tournees (o.a. Joe Louis Walker, Preston Shannon, Lurrie Bell en Rip Lee Pryor). En dit jaar dus op Bourbon Blues and BBQ!

N.U.T.S.

Bluesrockband N.U.T.S. timmert in het zalen- en kroegencircuit in Nederland al een hele tijd aan de weg. De band heeft de afgelopen jaren een geheel eigen, vooral bluesrock- georiënteerde stijl ontwikkeld, waarin ook duidelijk invloeden vanuit de jazz, pop en funk zijn terug te horen. De band speelt hoofdzakelijk eigen repertoire en daarnaast covers van onder meer Joe Bonamassa en Popa Chubby. N.U.T.S. mag als lokale band niet ontbreken op het Bourbon Blues and BBQ festival!

GG and the Cruisers

GG and the Cruisers is een band die je absoluut gezien en gehoord moet hebben! Een band waarin ‘Oldschool’ Blues ‘Newschool’ Blues ontmoet! Alle stijlen blues worden moeiteloos in elkaar verweven waardoor er een verassend eigentijdse maar toch ook vintage sound ontstaat. Het repertoire van the Cruisers bestaat uit zowel eigen werk, als bewerkingen van traditionele Bluessongs van o.a. Robert Johnson, Tommy Johnson, Muddy Waters, Little Walter en Leadbelly.