Line up

BLOEZZ

Op Hemelvaartsdag zal de powerbluesband BLOEZZ de 5e editie van het Bourbon, Blues and BBQ Festival op z’n kop zetten met een stevige mix van blues, rock en soul.

Deze band rondom de charismatische frontdame/zangeres Raymunda Vervaeck bestaat nog geen 3 jaar maar geniet meer en meer aanzien binnen het blues circuit. Met veel emotie en sensatie brengen zij Blues/Rock die je het ene moment opzweept maar het andere moment ook een gevoelige snaar raakt.

Raymunda Vervaeck – zang
Martin Waliana – gitaar
Robin Kraag – bas
Vincent Jansse – gitaar
Tim Koning – drums

JJ SHARP BAND

JJ SHARP (Jan J. Scherpenzeel) is een bluesman van het eerste uur met ruim 40 jaar ervaring in diverse succesvolle formaties zoals o.a. Mountbatten, Blazing Aces , OBERG en de Twelve Bar Blues Band (12BBB). Na de laatste 10 jaar gewerkt te hebben als frontman, zanger, harmonica-speler, componist en motor van de Twelve Bar Blues Band, is JJ terug met een ijzersterke bezetting!

Gitarist Bas van den Booren weet hoe de blues gespeeld moet worden en krijgt alle ruimte om zijn solokunsten te laten horen. Bas is een veelzijdig gitarist, hij schakelt moeiteloos over van een gevoelige slow blues naar een stevig stukje blues rock.

Saxofonist Arjan de Swart, ook bekend als Pepperoni, speelt zowel sopraan, alt, tenor en bariton sax, heeft inmiddels na 38 jaar saxen zeer veel praktijk ervaring. Hij speelde o.a. op het North Sea Jazz Festival en deed vele optredens in binnen- en buitenland.

Bassist Patrick “Sideburn” Obrist ontving in 2012 de DBF award voor beste bassist. Speelde o.a. in Fat Harry & the Fuzzy Licks en de Robert Fossen Bluesband. Als sessie muzikant speelde hij in binnen- en buitenland o.a. met Eugene Hideaway Bridges, Jake Walker, Eric Steckel en Popa Chubby. Samen met Jeffrey van Duffelen vormt hij de gedroomde ritmesectie.

Jeffrey heeft op de internationale podia zijn sporen ruimschoots verdiend als begeleidingsmuzikant van o.a.: Popa Chubby, Joseph Bowie (DeFunkt), Barry Mc Cabe, Mick Taylor (ex-Rolling Stones gitarist), Snowy White (ex-Pink Floyd en Thin Lizzy gitarist).

Geen woord gelogen dus over een ijzersterke bezetting!

LOVIN' WHISKEY

Op BBB kan natuurlijk een lokale band niet ontbreken!
Bassist Evert Oldenhuis komt met de formatie LOVIN’ WHISKEY een heerlijke potje Blues Rock spelen! Frontvrouw is Mae Brown en het repertoire dat de ervaren muzikanten zullen spelen bestaat uit nummers van o.a. Koko Tailor en Etta James. Naast Raymunda van BLOEZZ dus nog een ijzersterke blueszangeres op de 5e editie van BBB!

DUKETOWN SLIM

Met zijn wortels stevig in de Brabantse stad ‘s-Hertogenbosch (ook wel Duketown) raakte Imco Ceelen in de ban van akoestische blues. Begonnen als bluesharp-speler bij verschillende bands en akoestische formaties heeft deze bluesende Brabander al snel in de gaten dat hij meer uit het genre kan halen wanneer hij zich toespitst op de traditionele deltablues.

Met een resonator op schoot, een koffertje vol met bluesharpjes en de bezwerende ritmes van zijn voetzolen, gromt en zingt Duketown Slim zich een weg door oude klassiekers. Nummers van onder andere Robert Johnson, Muddy Waters, Big Bill Broonzy en andere grootheden uit de rijke bluesgeschiedenis worden onder de loep genomen, afgewisseld met authentiek klinkend eigen werk.

Dat de blues niet alleen over misère hoeft te gaan, bewijst deze
bossche bluesman wanneer hij het genre serveert met een vrolijke knipoog en een vlotte babbel. De muziek bracht Duketown Slim in het verleden door heel Nederland, Duitsland en verschillende plekken in de Verenigde Staten.
Met zijn eerlijke, rauwe stemgeluid en kundig gitaarspel is hij een aanrader voor iedere bluesliefhebber.